Havlíčkův Brod Havlíčkovým výročím žije. Značnou měrou k tomu přispělo také občanské sdružení "Okrašlovací spolek BUDOUCNOST", které v Havlíčkově Brodě, na Vysočině, v Kutné hoře a ba i v Praze instalovalo na různých místech na sto Havlíčkových epigramů. Když se tu u nás podíváte do kdejaké vitríny, vyskočí na vás Havlíček s jedním ze svých malebně znějících veršíků.

No a tím epigramem, který ve svém grafickém provedení všechny ostatní význačně převyšuje, je epigram č. 3, který výtvarně ztvárnil havlíčkoborodský patriot, akademický sochař Radomír Dvořák. Dvořák a jeho vyplazený jazyk, který je k vidění na Smetanově náměstí. Přijďte ... posaďte se ... a objevujte. Objevujte detaily, kterých si nezaujatí průchozí nemají šanci povšimnout. 

Já jsem tu seděl, objevoval neskutečně dlouho a pořád ještě bylo co objevovat. Až mi došla trpělivost ... usoudil jsem, že ten Dvořák je neskutečnej šílenec, jakého takový kulturní barbar jako já nemá šanci pochopit ... a šel jsem si po svých.-) Schválně, co všechno vyšpekulujete vy. Mně úplně stačí vědět, že KHB je SUPER STAR.-)))